Babcia Krysia ma swój Salonik

Już niebawem można będzie oglądać płocką Starówkę z zupełnie nowego miejsca – Saloniku Babci Krysi. Oczywiście oglądać delektując się smakami wyjątkowych potraw kuchni polskiej. Niepowtarzalny klimat i niezapomniany smak potraw nasi goście będą mogli poznawać już od listopada w siedzibie Saloniku mieszczącej się przy ulicy Stary Rynek 27.

Nowe miejsce na kulinarnej mapie Płocka, czyli Salonik Babci Krysi, będzie drugą restauracją prowadzoną przez Stowarzyszenie Na Rzecz Wspierania Aktywności Seniorów AS. – Będzie to miejsce wyjątkowe pod każdym względem: wystroju, klimatu, serwowanych dań, które specjalnie dla odwiedzających to miejsce gości będzie serwowała wnuczka Babci Krysi – Justynka. W karcie będzie mnóstwo smakowitych, polskich potraw i przysmaków – przedstawia plany dotyczące nowej restauracji Rafał Chmielewski, prezes Stowarzyszenia Na Rzecz Wspierania Aktywności Seniorów AS. – Nie można zapomnieć o tym, że wyjątkowość tego miejsca polega na pomaganiu. Bo tak jak w przypadku naszych restauracji Gary Babci Krysi działających w Mławie i Płocku cały dochód będzie przeznaczany na cele statutowe Stowarzyszeni AS – dodaje prezes Chmielewski.

Salonik Babci Krysi będzie mieścił się na parterze kamienicy przy ulicy Stary Rynek 27. Już teraz zapraszamy gości do tego, by chcieli zasiąść w tym bez wątpienia wyjątkowym miejscu. Wyjątkowym, bo Salonik Babci Krysi, to kolejna odsłona i nowa gałąź działalności Stowarzyszenia na Rzecz Wspierania Aktywności Seniorów AS. – Mówiąc kolokwialnie można by rzec, że lubimy robić ciągle coś nowego, zmieniać się, rozwijać. A tak naprawdę oznacza to, że tworzymy kolejne, dobre miejsce, które pozwoli nam jeszcze bardziej pomagać naszym seniorom. Bo takie jest najważniejsze przesłanie i główna misja Stowarzyszenia AS, a co za tym idzie  kolejnych jego działań ­ – mówi Rafał Chmielewski, prezes Stowarzyszenia na Rzecz Wspierania Aktywności Seniorów AS.

W menu i wystroju Saloniku nie zabraknie oczywiście tego co się kojarzy i nieodłącznie wiąże z domowymi i sezonowymi smakami, zapachami czyli domowych przetworów, z których będą powstawały nasze dania.